Wat moet je nu kiezen WA en WA plus?

Alle info over autoverzekering

Als je een auto heb gekocht die iets ouder is dan is het de vraag welke verzekering je moet afsluiten. Wanneer kies je voor die WA verzekering of WA plus.

Wanneer kiezen voor een WA casco beperkt autoverzekering?

WA dekking

WA is de verplichte dekking voor de autoverzekering. Deze biedt schade vergoeding aan andere auto’s en personen. Het is een dekking die iedereen moet hebben. Zie hiervoor ook de wet WAM.

WA beperkt casco

Een WA beperkt casco autoverzekering biedt een ruimere dekking voor schade aan de eigen auto. De WA dekking is minder uitgebreid. Naast de WA beperkt casco verzekering is er ook een allrisk verzekering.

De WA verzekering is doorgaans voor auto’s ouder dan 10 jaar gangbaar. Voor een wat nieuwere auto is de WA beperkt casco verzekering aan te raden. Met deze verzekering ben je verzekerd tegen diefstal en schade aan de eigen auto. Veel soorten schades zijn gedekt behalve schade die je zelf hebt veroorzaakt met het rijden. Ook vandalisme en te water raken valt niet onder de dekking.

Het is verstandig om een WA beperkt casco verzekering te nemen als je het financieel niet zo breed hebt. Bij diefstal krijg je dan je auto vergoed.

Wat is verzekerd onder WA beperkt casco?

Je bent gedekt voor schade aan anderen, net zoals de WA dekking, maar ook ben je gedekt voor:

  • Stormschade
  • Autobranden
  • Diefstal
  • Ruitbreuk
  • Hagelschade
  • Botsingen met dieren

Wanneer is een WA beperkt casco de beste keus?

Je kan het beste kiezen voor deze dekking als je auto tussen 5 en 10 jaar oud is. Rond deze leeftijd is het economisch het meest logisch om te deze zo te verzekeren. Is je auto ouder dan 10 jaar? Doe dan alleen WA.

Wat zijn nu samengevat de verschillen tussen WA en WA beperkt casco?

De verschillen zit in de dekking. De WA beperkt casco dekking is meer uitgebreid. Lees meer over de verschillen tussen de WA variant en WA beperkt.

Conclusie

Kijk naar de leeftijd van je auto en naar je financiƫle situatie. Maak op basis daarvan een keuze voor je dekking.